Tíz évesen már filmben szerepelt

2017-09-24 01:01:00 superadmin

hírkép

Emlékeznek még a Faun labirintusa című 2006-os alkotásra? Nos, az a fiatal lány, aki Oféliát alakította felcseperedett és igazi nő vált belőle.  A 22 éves Ivana Baquero a Hideg csontok című filmből is ismerős lehet az olvasóknak és bár úgy volt, hogy ő alakítja majd Chris Hargensent a Carrie című filmben, végül a rendezők mást választottak, de azóta rengetek produkcióban szerepelt már.



Első filmszerepét a Farkasvadászat című, valós eseményeket feldolgozó filmben kapta mindössze tíz évesen. Azóta eltelt néhány év, de karrierje nem állt meg. Manapság egyre több spanyol filmben is szerepet vállal, ami nem csoda, hiszen spanyol vér csörgedezik ereiben. Barcelonába született a fiatal lány, de miután amerikai iskolába járt, sikerült elsajátítani az angol nyelvet.

Ivana Baquero több díjat is a magáénak tudhat, nem rég pedig olyan filmekben kapott szerepet, mint a Gelo és a The Shannara Chronicles TV sorozat.

Érdekesség, hogy Dustin Hoffman az egyik nagy kedvence, a spanyol és az angol mellett katalánul is beszél. Tanult gitározni és a rock zene is vonzotta, a Pán Péter az egyik kedvenc meséje és a horror, valamint a misztikus műfajokkal első szerepe után kezdett el foglalkozni. Kedvenc színésznői Jodie Foster és Natalie Portman, és 12 éves korában még a pszichológia is érdekelte. Egyes források szerint arra vágyik, hogy olyan ismert legyen, mint kedvenc színészei.