Külföldre költözik a Sziget?

2011-01-12 00:00:00 szorenyi.p

hírkép

Elköltözhet a Sziget Fesztivál Magyarországról. Gerendai Károly főszervező szerint nonszensz, hogy a főváros 2 és félmilliárd forint területhasználati díjat szeretnének a vállalkozástól. A teljes árbevételük ennyi egy rendezvény után.



A Sziget ügyvezető igazgatója szerint csakis tévedés lehet, hogy területfoglalási díj néven két és fél milliárd forintot követel tőlük a főváros. A fesztivál költségvetése ugyanis szintén 2 és félmillirád forint, a nyereség pedig nem éri el a 100 millió forintot. Gerendai Károly azt mondja: tárgyalnak a fővárossal, de maximum 8-10 millió forintot hajlandóak fizetni. Ha nem így történik, akkor külföldre viszik a fesztivált.

A Szigettel kapcsolatban György István főpolgármester-helyettes kedden még egyedi megállapodásról beszélt. Tarlós István szerdán már azt mondta, egymilliárdot hajlandók csupán engedni. Úgy fogalmazott, a pénz kell a hajléktalanok ellátására.

A Duna Televízió információi szerint a fővárosban idén mindenre kevesebb jut. A kisebbségek 121 helyett 42 millió forintot kapnak, felére csökken a sportra költött támogatás, kevesebb jut tömegközlekedésre, nem épülnek bicikli utak és nem kapnak támogatást a művész mozik. A főpolgármester szerint minderre azért van szükség, mert a költségvetés hiánya 57 helyett 160 milliárd forint.



A Sziget 5 milliárd forintot hoz az államnak.