Duna-strand és tanuszoda épül

2017-04-01 18:42:00 Kail

hírkép

Új tanuszoda épül, és 600 méteres Duna-strandot is kialakítanak a településen- mondta Dióssi Csaba, Dunakeszi polgármestere a település várossá nyilvánításának negyvenedik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.



A polgámester hangsúlyozta: az elmúlt években új főtér, két új óvoda, egy új bölcsőde is épült. Már minden út betonút, és megháromszorozódott a kerékpárutak száma. Dióssi elmondta: a komoly fejlődésben nagy szerepe van Tuzson Bence országgyűlési képviselőnek is.

A polgármester kiemelte: az elkövetkező időszak további látványos sikereket ígér. A városvezető szerint a legfontosabb érték mindemellett az, hogy igazi közösséggé kovácsolódott a város.

A rendezvényen kitüntetéseket is átadott Dióssi Csaba és Erdész Zoltán alpolgármester mindazoknak, akik sokat tettek a településért. Elismerést kapott többek között Szepessy Tamás, a Dunakeszi Járműjavító vezérigazgatója, és Vetési Imre, a Dunakanyar Régió főszerkesztője.

Az ünnepségen köszöntötte Dunakeszi lakosságát a lengyel testvérváros képviselője, és egy facsemetét is adományozott a településnek, amely anyafáját még Hedvig királynő leszármazottja ültette Lengyelországban.

Tuzson Bence országgyűlési képviselő ezt követően ünnepi zászlót adományozott a városnak, a negyvenedik évforduló alkalmából.

A rendezvényen bemutatták Dunakeszi tortáját. A finomság három rétegű, a felső a krémeshez hasonlít, a középső csokiból van, az alsó pedig csokis piskóta. E sorok írója szerint álomszerű a finomság. A Dunakeszi Post főszerkesztője picit édesnek találta, de nem érdemes ráhallgatni, mert paleokúrán van, s ők szívük szerint még a Dolce Vitát is átkeresztelnék. A somlói galuskát meg talán marhahússal csináljuk?