Itt az első hulladék-hotel

2011-01-23 00:00:00 szorenyi.p

hírkép

Nem előállították, hanem összeszedték annak a szállodának az építőanyagát, amelyek Madridban épült. Hulladékból. Az épület önmagában tiltakozás a tengerpartokat elborító, a turizmus által termelt szemét ellen.



Beach Garbage Hotel - Tengerparti Szeméthotel - építőanyagát nem teljesen szeméttelepekről szerezték be, egyharmadát tengerpartokról gyűjtötték össze, kis részét pedig bolhapiacon vették.

A szálló mindössze ötszobás. Egy Schult nevű német művész álmodta meg abból az alkalomból, hogy Madrid ad otthont a nemzetközi turisztikai vásárnak. Schult volt a kivitelező is, így akarja felhívni a figyelmet arra, hogy mekkora szeméttel jár Európában a tömegturizmus. Schult szállodája nevébe azért illesztette a tengerpartot is, mert úgy tartja, az óceánok Földünk legnagyobb szemétdombjai.

A hotel tengerparti "része" brit, francia, német, olasz és spanyol földről származik. Az építőanyag-beszerzők tapasztalatai szerint - is - Olaszország déli partjai a legszemetesebbek - írja beszámolójában a BBC.