Bezárták Egyiptomot

2011-01-31 00:00:00 szorenyi.p

hírkép

Nem ajánlja Egyiptomot a Külügyminisztérium. A hétfő délután meghozott döntés azt jelenti, hogy Magyarországról nem indulnak turistautak az afrikai országba. Akik már kint vannak, azok a tervezett időben jönnek haza.



Az utazási irodák mától nem indítanak több utat, a helyben befizetett buszos utakat is lemondták. Akik még nem utaztak el, visszakérhetik az utazás és biztosítás teljes árát - legalábbis az RTL KLub Híradója szerint. Korábban arról írtunk, hogy a ilyen esetekben az utazási irodák a már felmerült költségeiket érvényesíthetik, azaz ezeket levonhatják a befizetett pénzből. Fontos, hogy azok, akik mostantól maradnak, azoknak a biztosításuk megszűnik.

A Külügyminisztériumban azt mondták, figyelik a kinti eseményeket. Ha fokozódik a helyzet, és veszélybe kerülnek a magyar állampolgárok, több más országhoz hasonlóan gondoskodni fognak a kimenekítésükről.

A magyar szakemberek szerint a tengerparti üdülővárosokban még nyugalom van, tehát valószínűleg még a kéthetes üdüléseket is be lehet fejezni. Az már más kérdés, hogy a fakultatív programokat Kairóba vagy Luxorba már nem indítanak.



Mintegy 1000 magyar nyaral Egyiptomban.