Okostelefonnal okosan bankolhat

2011-01-19 00:00:00 V.J.

hírkép

A hallgatók ötletereit is felhasználták az OTP Bank és a BME pályázatán az iPhonokra szabott banki alkalmazások kifejlesztésénél.



A jelenleg Magyarországon használt és működő, kb. 200 ezer úgynevezett okostelefon önmagában indokolttá teszi, hogy az OTP külön figyeljen rájuk és egy alkalmazást biztosítson számukra.

A cég tavaly nyáron indította az OTP Fórum Programot, hogy összefogja azokat a banki fejlesztéseket, melyekhez a hitelintézet kikéri a lakosság és ügyfelei véleményét. Az első projekt az iPhone-ra szabott alkalmazások fejlesztésére vonatkozott. Első lépésként az iPhone-tulajdonosok egy csoportja fejthette ki, milyen banki alkalmazásokat használna szívesen ezen az eszközön. Ezt követte a BME-hallgatók számára kiírt pályázat, melynek keretében a bank azt kérte a hallgatóktól, mondják el, milyen funkciókkal látnák el egy piacvezető innovatív bank iPhone-alkalmazását. A pályázat győztese - többek között -  elutazhat a CeBIT 2011 informatikai kiállításra.

A beérkezett pályamunkák eredményeit ma már  élvezhetik is a felhasználók.A magyar bankpiacon minden tekintetben újdonságnak számít: rajta keresztül iPhone-ról is elérhetővé váltak bizonyos banki szolgáltatások, illetve a bankolást könnyítő praktikus információk..

Az alkalmazás ezeknek megfelelően elsősorban információs, keresési funkciókkal rendelkezik. Használatával friss, OTP-vel, illetve a pénzügyi világgal kapcsolatos hírekhez juthatunk, a GPS modul segítségével megkereshetjük a legközelebbi bankfiókot, vagy ATM-et, megtudhatjuk az aktuális valuta- és devizaárfolyamokat, valamint a pénzváltó funkcióval két valuta vagy deviza között számolhatunk. Akinek szüksége van rá, az az IBAN kalkulátort is használhatja, illetve az applikációval ellenőrizhetjük azt is, hogy betétkönyvünk nyert-e a gépkocsinyeremény-sorsoláson.