Kirámolták a volt államfő villáját

2017-08-03 14:40:00 Kail

hírkép

A rablók gyakorlatilag teljesen kifosztották Goodluck Jonathan volt nigériai elnök abujai házát, amelyet rendőrök védtek. Az embereket  azonban nem a rablás híre tartja lázban, hanem az, hogy a volt elnöknek valójában hány tévékészüléke és hűtőládája volt.



A volt nigériai elnök otthona Abuja legelőkelőbb negyedében, Gwarimpában található, a Fourth Avenue 86-os szám alatt. Goodluck Jonathan 2004-ben költözött ide, amikor még alelnök volt, azóta viszont ritkán fordult meg itt. Az otthont azonban éjjel-nappal rendőrök védték, ezért is robbant bombaként a hír, hogy teljes egészében kifosztották a házát.

A betörők gyakorlatilag minden mozdíthatót elvittek. Leszerelték a konyhabútorokat, elemelték a belső ajtókat, a villanykapcsolókat, csillárokat, foteleket, kanapékat, ágyakat, még a vécécsészéket is. Emellett az összes elektrotechnikai készüléket, a légkondit és a hűtőszekrényeket is magukkal vitték - az utóbbiakat a tartalmukkal együtt.

Az elkövetőket még nem sikerült elkapni. A rendőrség azonban hat rendőrt őrizetbe vett, nekik közük lehet a rabláshoz. A nigériai bulvárlapok természetesen egyből lecsaptak a sztorira, kicsit felnagyítva a történteket. Több helyen ugyanis azt írták, hogy az elnök házában összesen 36 darab plazmatévé és 25 hűtőszekrény volt. A hamis hírek megjelenése után végül Goodluck Jonathan is megszólalt. A betörés tényét nem tagadta, a tévék és a hűtők számát viszont igen.