Világjáró kártyák

2011-02-09 11:02:00 V.J.

hírkép

A világot vagy az országot járni nem olcsó mulatság. Vajon elképzelhető, hogy lapos a zsebünk és mégis tele a pénztárcánk? Nem kell más csak egy plasztikból készült bankkártya.



Aki sokat utazgat annak szüksége van némi pénzre. Ha családdal indulunk neki az útnak, akkor pedig lehetőség szerint még többre. Elvégre ki az aki egy nyaralás közben ellent tud mondani a shoppingolásra csábító női tekinteteknek. Az aprónépnek sem lehet azt mondani, hogy most nincs fagylalt vagy hullámvasút. Vihetünk magunkkal bankjegykötegeket, de kinek van kedve és energiája az átváltási árfolyamokat böngészni vagy pénzváltóknál sorba állni, amikor a kikapcsolódás a fő szempont. Nem is kell ezzel foglalkozni, ha a macerás készpénz helyett egyetlen mindent tudó bankkártya is megoldhatja a gondjainkat.

A világraszóló pénztárcák közül szinte bármilyen igényünk kielégítésére találunk megfelelőt az OTP Bank bankkártyái között. Választhatunk útitársul elektronikus és dombornyomott változatot. A Maestro és MasterCard Online kártyákkal a biztonság tökéletesen garantált, hiszen miinden tranzakciót a bank engedélyez. Ez már csak azért is jó választás, mert bizony kellemetlen, ha valahol a világban azt vesszük észre, hogy a kártyánk szőrén-szálán eltűnt. Nem kell tartanunk attól, hogy valaki garázdálkodik a kontónkra, hiszen letiltás után sem fizetni sem készpénzt felvenni nem lehet vele illetékteleneknek. Ha inkább itthon szeretünk utazgatni, akkor külön előny, hogy az online kártyánkkal internetes kereskedőknél is tudunk fizetni vele.

Még ennél is szélesebb körben tudjuk használni a dombornyomott kártyákat. Ha Európában maradunk akkor a MAsterCard, ha távolabbi úticéljaink vannak – Amerikában, a Távol- vagy Közel-Keleten töltjük szabadságunkat – akkor a VISA kártya a jó választás. Ezeket is használhatjuk internetes vásárlásra és akár autót is bérelhetünk vele. Persze sokak számára az utazás célja nem kikapcsolódás, hanem munka vagy tanulás. Aki már használta, az tudja, hogy mekkora segítséget jelenthet az egyedülálló MasterCard ISIC, amely fényképes nemzetközi diákigazolványként is szolgál. Különösen jól tudjuk használni a kártyánkat Franciaországban, Olaszországban, ahol közel egymillió helyen lehet fizetni ezekkel.

Már csak azért is érdemes külföldön OTP Bankos kártyát használnunk, mert a készpénzfelvétel ezeknél sokkal olcsóbb az ATM-eknél, mint a bankfiókokban. Sőt az Arany Presztizskártyával ingyenes.

Persze, az is előfordulhat, hogy nem akarunk vásárolni, vagy nincs összegünk nagyobb összegre. A kis összegű vásárlásainkhoz tökéletes megoldást jelent az első érintés nélküli bankkártya a Multipont Maestro PayPass. Ahol eddíg általában készpénzzel fizettünk – akár egy kávé vagy egy hamburger árát – ott tökéletesen megfelel ez a plasztiklap. Ráadásul kényelmesebb és elegánsabb is, mint aprót keresni a zsebekben.

Kártya varázsszőnyeg helyett...