Patinás helyen Budapest új luxushotelje

2018-01-24 14:44:00 Kail

hírkép

Fazekas Tamás, a szálloda leendő igazgatója kiemelte, hogy a "The Unbound Collection by Hyatt"  lánc részeként megnyíló ötcsillagos szálloda terveik szerint Budapest top 3 hotelje közt lesz majd.




Ahogy a sajtóbeszélgetés utáni bejáráson látható volt, az épület szerkezetkész, így reálisnak tűnik az őszi megnyitó. A bemutatott mintaszoba letisztult stílusával arra utal, hogy inkább maga az épület lesz a fő vonzerő. A110 szobából 18 lakosztály lesz majd, de a szobák mérete is nagyobb lesz az átlagosnál - 33-36 négyzetméter.

Az 1912-ben megnyílt Párisi udvar eredetileg a Belvárosi Takarékpénztár székháza volt. Ennek földszinti, belső része Budapest egyetlenként megmaradt 20. századi bevásárlóudvara. A 13,1 milliárdos felújítás után az épület és annak passzázsa régi szépségében lesz látható. Az ötcsillagos szálloda főleg az üzleti turistákra számít, de a kialakított éttermek és kávéházak mindenki számára látogathatók lesznek.

Az amerikai szállodalánc tagjaként magas szintű követelményeknek kell megfelelnie a szállodának. Nagyon ügyelnek például az ágyak kiválasztására, hisz ez minden vendégnek elsődleges fontosságú. Lesz az épületben spa és wellness részleg és egy 230 fős konferenciaterem is.

A szálloda üzemeltetője a Mellow Mood Hotels, ahogy a szomszédos Buddha-Bár Hotelé is.