Tízezer éve feketék lakták Nagy-Britanniát

2018-02-07 17:41:00 Kail

hírkép

Miről tanúskodnak a tízezer éves csontok? 1903-ban találták meg Nagy-Britannia legrégibb lakóinak csontjait. A DNS-ről akkor még mit sem tudtak. Most viszont kutatók a DNS alapján rekonstruálták az első brit polgárokat.



Az eredmény kissé meglepő, hiszen egyértelműen fekete a bőrük színe és hullámos a hajuk. A szemük viszont minden bizonnyal kék volt – állítják a kutatók, akik hosszas munkával rekonstruálták az első brit polgárokat.

Ebből is látszik, hogy a modern fajelméletek tudományosan semmilyen alapra sem támaszkodnak – nyilatkozta a kutatás vezetője a Daily Mailnek. A fajelmélet modern konstrukció, melynek a valóságalapja gyakorlatilag nulla. A fajelmélet a brit birodalom idején vált különösen népszerűvé Nagy-Britanniában. Indiában mindössze 300 ezer brit irányított több mint 300 millió embert! Ennek alátámasztására a fajelmélet hasznosnak bizonyult. A brit uralkodó osztályt annyira áthatotta a fajelmélet, hogy maga az uralkodó is ezt hirdette. A király nyíltan szimpatizált a náci fajelmélettel, és ezért távolították el a trónról a harmincas években.