Miénk a világ egyik legélhetőbb városa

2018-09-18 19:30:00 Kail

hírkép

A BBC összeállítása szerint rengeteget fejlődött az elmúlt 10 évben a főváros az infrastruktúra, a gasztronómia és a programkínálat szintjén is.



Budapest fejlődésére a BBC is felfigyelt: a világ városait értékelte a portál utazással foglalkozó rovata, amelynek egyik szerzője listát is készített a leginkább élhető helyszínekről. A magyar főváros Honolulu után a világ egyik leginkább élhető városa, amely a cikk szerint hatalmas átalakuláson ment át az elmúlt tíz évben ipari, infrastrukturális és gasztronómiai szempontból is.

A témában Kiss Róbert Richard turisztikai szakújságíró volt a Ma délelőtt vendége, aki csak megerősíteni tudta a BBC álláspontját. A szakember szerint a biztonsági szempontok mellett a gasztronómia is erős húzóerő a hazai turizmusban, egyre nagyobb számban vonzza a külföldi turistákat. Mind a street food lelőhelyek, mind a fine dining felhozatal gyarapodott az évek során, így rendkívül széles a skála, amelyből a látogatók választhatnak.

A dinamikus fejlődés a programkínálaton is meglátszik, hiszen a fesztiválok az év szinte minden időszakában jelen vannak, izgalmas programokat kínálnak a helyieknek és a turistáknak is.  Az exkluzív kilátást adó vendéglátóhelyektől kezdve a szabadulószobákon át a cseppkőbarlangokig minden korosztály megtalálja a maga műfaját, ha szórakozásról van szó. Kiss Róbert Richard arra is felhívta a figyelmet, hogy érdemes néha nekünk, magyaroknak is turistaként felfedeznünk a fővárost, kipróbálni azokat a programokat, amelyeket eddig kihagytunk - hiszen így újabb arcát ismerhetjük meg annak a városnak, amelyet a BBC az egyik legélhetőbbnek választott a világon.