Tizenkét sztár jön a Balatonhoz

2011-02-28 15:02:00 szorenyi.p

hírkép

Már tucatnyi sztár fellépése biztos az idei Balaton Soundon. Itt lesz a Portishead, a Thievery Corporation, az Underworld és Tiësto. Eljön még Ricardo Villalobos, Luciano, Armin van Buuren, Axwell, Gui Boratto és John Digweed is.



Először lép fel Magyarországon a bristoli trip hop legragyogóbb ékköve, a Portishead, akik idén a világ legfontosabb fesztiváljainak főszereplői. Washingtonból érkezik a Thievery Corporation, akik hat évvel ezelőtt emlékezetes koncertet adtak a VOLT Fesztiválon, és visszatér a nemrég új albummal jelentkező, legendás brit elektronikus zenei formáció, az Underworld, valamint a Nagyszínpadon lép fel a trance műfaj holland szupersztárja, Tiësto, akit a legfontosabb nemzetközi elektronikus zenei magazin, a Mixmag nemrég minden idők legjelentősebb DJ-jének választott.

A Heineken Balaton Sound indulása óta türelmetlenül várja a közönség azt a pillanatot, amikor a vízparti teraszon feltűnik a minimal techno első számú mestere, Ricardo Villalobos. A dél-amerikai gyökerekkel rendelkező sztár mellett a másik nagy kedvenc, Luciano is a HBS vendége lesz! Ugyancsak a teraszon találkozhatunk minden idők legjelentősebb ambient-house művészeivel, a The Orb csapatával és a háromtagú dubstep alakulattal, a Magnetic Man-nel, akik tavaly nyáron a legjelentősebb fesztiválokon robbantottak.

A korábbinál is monumentálisabb partyarénába igazi nagyágyúk érkeznek. Armin van Buuren, Axwell és Gui Boratto mellett idén nyáron a maratoni house-partyk nagymestere, John Digweed is pakolja a lemezeket. A szervezők azt ígérik, heteken belül további híres zenekar és világsztár DJ nevével bővül a Heineken Balaton Sound idén is világszínvonalú programja.



Július 7-10 között ötödször Zamárdiban Balaton Sound.