Csillag született!

2018-10-16 07:18:00 Ujvári

hírkép

A Csillag születik, 2018-as amerikai zenés film, melynek rendezője Bradley Cooper. A főszerepben Lady Gaga-t láthatjuk, aki egy fiatal, feltörekvő énekest alakít. Az eredeti, 1937-es változat hét Oscar-díj jelölést kapott, a mostani, mozikban látható film a harmadik feldolgozása a népszerű történetnek. A Lady Gaga által alakított szerepet eljátszotta már Janet Gaynor, Judy Garland és Barbra Streisand is.



Eredeti nevén: Stefani Joanne Angelina Germanotta Golden Globe-díjas és hatszoros Grammy-díjas olasz származású, amerikai énekesnő, dalszerző és színésznő. A Lady Gaga művésznév, amit ma mindenki ismer, egy üzenetváltásnak - a véletlennek - köszönhető. Több milliós albumeladásával a világ egyik legtöbb zenei kiadványt értékesítő előadója. Nem csoda, hogy rendszeresen bekerül a Billboard év végi sikerlistáiba, illetve a Forbes legbefolyásosabb és legnagyobb bevételt elérő embereit rangsoroló listáiba.

Lady Gaga ismert jótékonysági és társadalmi tevékenységeiről, létrehozott egy alapítványt is: Born This Way névvel, melynek fő célja az ifjúság inspirálása és megvédése a fizikai és lelki bántalmazásoktól.