Elvis Presley tér Budapesten

2011-03-03 09:03:00 szorenyi.p

hírkép

Díszpolgári címet kaphat Elvis Presley Budapesten. Az 1977-ben maghalt rocklegenda egy 1956-os amerikai tv-showban kiállt az 1956-os forradalom mellett, és adományozásra szólította fel a nézőket. Felhívására jelentős mennyiségű segélycsomag érkezett Magyarországra 1956-ban.



Nagyon boldog vagyok, hogy Elvis Presley megkapja Budapesten az őt megillető elismerést - mondta a Független Hírügynökségnek Komár László. A magyar Elvis annak apropóján beszélt erről, hogy az amerikai rock'n'roll énekesnek a főváros díszpolgári címet adományozna, illetve közterületet nevezne el róla. Komár László elmondta azt is: 1996-ban a magyar Elvis-klubbal és szomszédaival közösen úgy döntöttek, hogy a háza mellett egy névtelen földutat elneveznek Elvisről. Egy nagy buli keretében ki is tették azt az utcatáblát. Most azonban a tervezett 12 helyszín közül a XII. kerületi Alkotás és Csörsz utca kereszteződése, a MOM Park előtti tér lenne a legjobb, ő maga erre szavaz.

Korábban egyébként a Napló című műsor szerkesztője bukkant rá arra a tv-s felvételre, amelyen 1957-ben Elvis megemlékezett az 1956-os magyar forradalomról. A riport készítője Szalay Ádám úgy nyilatkozott a Világszámnak, hogy büszke és egy kicsit magának érzi a mostani kezdeményezést.

A főpolgármester azzal indokolta a díszpolgári címre történő javaslatot, hogy Elvis sokat tett a magyarországi forradalom eszméiért és azok népszerűsítéséért.



A király 1977-ben halt meg.