A királynő vonattal indult karácsonyozni

2018-12-21 12:30:00 Kail

hírkép

II. Erzsébet királynőt Norfolk városának pályaudvarán kapták le a fotósok amint testőrei kíséretében úton volt skóciai kastélya felé.



Sandringhamben szokta tölteni a karácsonyi ünnepeket az uralkodó családja. A csaknem százéves Fülöp herceg már nem vállalta az utazást, ezért a 93 éves Erzsébet királynő egyedül utazott a vonaton - természetesen testőrei kíséretében.

Az első osztályon tette meg az utat Londontól Norfolkig, de semmilyen rendkívüli kedvezményt nem vett igénybe - éppúgy utazott, mint bárki más Nagy-Britanniában. Erzsébet királynő visszavonulásáról gyakran terjednek el hírek, különösen, mert a trónörökös, Károly herceg az idén ünnepelte 70. születésnapját. Erzsébet királynő már megdöntötte Viktória királynő uralkodási rekordját. A német származású Viktória királynő 64 évig ült a brit birodalom trónján.

Elsőként Vilmos herceg és családja érkezett Sandringhambe. Károly herceg elsőszülött fiának három gyermeke van. Így tehát a trónöröklés hosszú távra biztosítva van Nagy-Britanniában, ahol a királynő éppúgy utazik a vonaton, mint bármelyik alattvalója - legfeljebb néhány testőr kíséretében...