Márai Emlékpark nyílik

2011-03-04 11:03:00 V.J.

hírkép

A Hungexpón az Utazási Kiállításon meglátogattuk az észak-magyarországi régiót. A sajtótájékozatón ismertették az újdonságokat.



Észak-Magyarország a harmadik legkeresettebb hazai úticél - mondta Dudás Krisztina a Magyar Turizmus Zrt. marketingigazgatója a régió turizmusáról rendezett sajtótájékoztatón, A három megye képviseletében  polgármesterek, a megyei közgyűlés vezetői és turisztikai szakemberek ismertették meg a sajtóval az idei terveket.

Aki Nógrád, Heves, vagy Borsod-Abaúj-Zemplén megyét választja a kikapcsolódása színhelyéűl, már eddig is gazdag kínálatból választhatott. A sárospataki vár, az egykori Pannon-tenger maradványai vagy a kiváló gyógyvizek és fürdők továbbrai is a legfontosabb látványosságok maradnak, de bőven lesz újdonság is.

A tervek szerint megújul és teljesen újjáépül a diósgyőri vár, az Aggteleki Nemzeti Park területén első osztályú üdülőházak épülnek és elindul a Sárospatak-Szent Erzsébet zarándokút, az egyre kedveltebb vallási turizmus kedvelőinek. Bővülnek a kulturális és gasztronómiai programok is. Különleges látványosságot és élményt kínál az Ungvári Pincesor Sátoraljaújhelyen. Miskolcon igazi kuriózumként Liszt Ferenc korai művének ősbemutatóját tervezik az idei Operafesztiválon.

A világszínvonalú miskolc-tapolcai gyógyfürdő mellett új fejlesztésbe kezdett a város.  A 44 fokos termálvizével vár mindenkit a Selyemréti strandfürdő. Heves megye igazi gyöngyszeme Eger és az egri vár, mely a fejlesztések révén még több élményt és programot kínál majd. Nemzetközi színtű szállásokkal és a hozzá tartozó bor- és gasztronómiai kínálattal csábítják a Szépasszony-völgybe a turistákat, és itt nyílik majd a tájhoz kötődő író emlékét őrző Márai Emlékpark is. Megújul a szilvásváradi kisvasút is, de a az országhatárokon keresztül nyúlik majd a gasztronómiai és vártúrák kínálata.

Mindez szolgálja a hazai turizmus és a belföldi utazások presztizsének javítását, sőt, áprilistól már napi programajánlatok formájában is elérhető az MT. Zrt. internetes oldalain.