Angkor minden korábbinál jobban szárnyal

2019-01-04 10:40:00 Kail

hírkép

Az Angkor Archeológia Park az elmúlt évben  közel 2,6 millió látogatójával rekordot döntött. A látógatószám 5.45 , a belépőkből származó bevétel  8 %-kal nött és elérte a 116,64  millió dollárt az állami tulajdonú Angkor Enterprise tájékoztatása szerint.



A templomegyüttes az ország ikonikus látnivalója, ám az idegenforgalmi szervek egyre nagyobb hansúlyt helyeznek arra, hogy az ország egyéb,  idegenforgalmi szempontból különleges helyszíneit is nagyobb számban látogassák. A legtöbb turista Kínából érkezik, amit Vietnam, Laosz és Dél-Korea követ - tájékozatott Sárdi Rudolf, a Kambodzsai Királyság Idegenforgalmi Minisztériumának kelet-európai képviselője.

A  minisztérium statisztikája alapján az idei év első 10 hónapjában 4.8 millió külföldi turista látogatott  Kambodzsába.


A japán Okura Nikko Hotel Management Co Ltd. bejelentette, hogy 2022-re megnyitja  Phnom Penhben első szállodáját, a Nikko Phnom Penh Hotelt. A szálloda a 23 emeletes, 2021-ben megnyíló Japán Trade Centerben fog helyet kapni. 201 szobája az épület 14-22. emeletét foglalja majd el. A nemzetközi hotelek megjelenése természetesen jelentősen hozzá fog járulni a minőségi turizmus fejlesztéséhez. A phnom penhi hotel az Okura Nikko terjeszkedési tervének része, melynek keretében főként az ázsiai régióban 2020-ig megnyitják századik szállodájukat. Egyre több japán turista érkezik az országba, számuk a tavalyi év első 10 hónapjában elérte a 158.439-et.