Haláláig börtönben marad a szexéhes guru

2019-01-18 13:24:00 Kail

hírkép

Több millió követője volt Indiában és külföldön a most 51 éves Garmit Ram Rahim Szingnek, aki a szexualitást a tanításai központi elemének tekintette. A szektához tartozó nőkkel rendszeresen szexuális kapcsolatot létesített, olykor a nők akarata ellenére. Emiatt jelenleg is 20 éves börtönbüntetését tölti.



Még 2002-ben Pandzsáb államban egy helyi lap közölte néhány felháborodott nő levelét a guru szexuális praktikáiról. Válaszul a guru és három embere elment a lap szerkesztőjének házához és lelőtte az újságírót. Ma sem lehet tudni, hogy melyikük adta le a végzetes lövést. Ezért mind a gurut, mind pedig három társát életfogytiglanra ítélte a bíróság - 17 év késéssel. Az ügyész szerint a guru sosem szabadulhat ki a börtönből, mert amikor lejár a 20 éves büntetése, akkor kezdődik meg az életfogytiglan.

Az 1,3 milliárdos Indiában sok guru működik és meglehetősen gyakoriak a velük kapcsolatos botrányok. Sok guru ugyanis csakis pénzszerzésre használja fel a vallási szektát, melyet rajta kívül nem ellenőriz senki. A szekta tagjai félistenként tisztelik a gurut. Amikor 2017-ben a bíróság 20 éves börtönt szabott ki Garmit Ram Rahim Szingre, akkor több száz szektatag rohamozta meg az épületet, hogy megakadályozzák a guru elítélését. A rendőrség csak nehezen tudott úrrá lenni a helyzeten. Most, hogy a gurut életfogytiglanra ítélték, a szekta újabb tiltakozó akcióira számítanak Pandzsáb államban, Indiában.