Szűz Mária nem volt influencer

2019-01-27 11:56:00 Kail

hírkép

Panamában 600 ezer fiatal vett részt a pápai misén, melynek során a katolikus egyházfő kifejtette a gondolatait az internetről. Óvta a fiatalokat attól, hogy függővé váljanak a virtuális világtól.



"Tudom, hogy ez könnyen kialakul, ha valakinek nincs családja, munkája vagy pénze" - hangsúlyozta Ferenc pápa, aki Szűz Mária példájára hívta fel a figyelmet. Jézus Krisztus szülőanyja a világtörténelem legnagyobb hatású asszonya lett, pedig Názáret igazán nem volt a világ központja.

Szűz Mária nem volt influencer. Ezt hangsúlyozta Ferenc pápa, aki szerint a személyes példaadás sokkal többet jelent másoknak, mint bármilyen más befolyásolási kísérlet, melyre oly sokan törekszenek az interneten.

Ferenc pápa természetesen nincs az internet használata ellen, mindössze a függőségtől óvott mindenkit, elsősorban a fiatalokat. Felhívta a figyelmüket a Click to Pray alkalmazásra, mely hat nyelven nyújt lehetőséget imák hallgatására, illetve a részvételre. Panamában a pápa a katolikus világifjúsági találkozón vesz részt, melyre a világ szinte minden államából érkeztek fiatalok. A döntő többség latin-amerikai, mint maga Ferenc pápa is, aki ezúttal is állást foglalt azzal a fallal szemben, melyet Trump elnök készül építeni az USA és Mexikó határának teljes hosszában.

Fotó: The Panama Perspective