Romantika a Gundelben

2019-02-01 09:55:00 Kail

hírkép

Romantikázna ráérősen? Zizzenő okostelefonok, vibráló képernyők, neonfény nélkül – nyugodtan, csak a másikra hangolódva? Miközben a magyar gasztronómia legizgalmasabb fogásai kerülnek a tányérjára, értő gondoskodással, kedves visszafogottsággal? Van egy tippünk.



A Gundel meghajlítja a kulináris tér-időt: visszatérhet a boldog békeévekbe, amikor a főváros talán legvidámabb kiszögellésében boldogan habzsolta és élvezte az életet az úri középosztály. És kilőhet a fényes jövőbe, hiszen Litauszki Zsolt Gundel-hagyományokon alapuló konyhája mindig a trendek élén jár, és újabbnál újabb meglepetésekkel kápráztatja el lelkes közönségét. A Gundel étterem Valentin-napkor ügyel rá, hogy a magas minőség, a hagyományőrzés és a kísérletező kedv párban járjon a romantika intimitásával és az érzékek kiélesítésével.

Az ünnepi menüsor Litauszki Zsolt executive séf ételkreációit vonultatja fel, Koór Kitti head sommelier borajánlásával. Citrusokkal pácolt pisztráng zöldalmával, cékla veloute túrógaluskával, homoktövis sorbet szerepel benne. Főételként gyöngytyúkmell gesztenyével és gránátalmával vagy tőkehal petrezselyem rizottóval és tormahabbal választható, a desszert málnás ruby.

A vendégek vagy borsort kérhetnek a menü mellé (egy pohár pezsgő hibiscusvirággal, Mádi Borház- Imádlak Cuvée, St. Andrea- Örökké) vagy egy üveg Sauska Brut/Rose Extra Brut pezsgőt. A kézműves macaronválogatás a ház exkluzív ajándéka a menü mellé. Mindez nemcsak Valentin napon, hanem a rákövetkező két napon is eléehető és nemcsak vacsorára: ebédre is -  személyenként 19.900 forintért.