Szexjelenetek élőben, kukkolóktól

2019-03-22 13:24:00 Kail

hírkép

50 ezer wonért, vagyis mintegy 40 euróért be lehetett tekinteni 800 pár szerelmi életébe, akik gyanútlanul szobát vettek ki szállodákban Dél-Koreában. Az egy milliméter átmérőjű mini kémkamerákat a televíziókba, villanykapcsolókba vagy a hajszárítókba építették bele. Huszonnégy órás élő közvetítést adtak arról, hogy mi történik a szállodai szobában.



Négyezer előfizetője volt a szolgáltatásnak, melynek központja külföldön volt. A tettesek három hónap után buktak le március elején. Két embert letartóztattak, két másikat pedig azzal gyanúsítanak, hogy ők építették be a kémkamerákat. A kukkoló szolgáltatás gazdái komoly büntetés elé néznek: tíz év börtönt és 23.000 eurós pénzbírságot kaphatnak Dél-Koreában.

A kukkolás itt valóságos népbetegséggé vált. Az upskirting szinte mindenütt fenyegeti a nőket, a közvécéktől kezdve a liftekig. Kukkolni a szoknya alá olyan általános fenyegetéssé vált, hogy a nők mozgalmat indítottak ellene. Augusztusban több mint hetvenezren tüntettek Szöulban az upskirting ellen. A rendőrség különleges alakulatot hozott létre, mely a kukkolás ellen küzd a technológiailag igen fejlett országban. Kukkolás miatt több mint 5.400 embert tartóztattak le Dél-Koreában 2017-ben. A kukkolás különben nem nagy üzlet: a szállodai kukkoló szolgáltatás három hónap alatt mindössze 7 millió wont, vagyis 5.500 eurót hozott a konyhára Dél-Koreában.