A Global Finance Magazine díját vitte az OTP

2019-05-02 18:42:00 Kovacs R.

hírkép

Az OTP LAB, az OTP Bank innovációs központja elnyerte a Global Finance Magazine „Top Financial Innovation Lab for 2019” díját.



A kiadvány idén első alkalommal állította össze a világ 25 legjobb pénzügyi innovációs központjának listáját, megnevezve azokat a leginnovatívabb intézményeket, amelyek a jövő banki szolgáltatásait és termékeit fejlesztik. A rangos nemzetközi mezőnyben a szakmai bírálóbizottság Kelet-Közép-Európában mindössze két bank innovációs egységét választotta be a top 25-be, az OTP LAB-en kívül egy lengyel pénzintézet laborja került még a legjobbak közé.

Az OTP Bank azzal a céllal hozta létre innovációs központját, az OTP LAB-et, két évvel ezelőtt, hogy startupokkal, innovatív technológiára épülő vállalkozásokkal és oktatási intézményekkel együttműködve innovatív megoldásokat, lehetőségeket kutasson fel. A központ feladata, hogy a bankon belül és kívül gyűjtse a fejlesztési ötleteket, felpörgetve a digitalizációt, egyben platformot, fizikai helyszínt, ha kell emberi, pénzügyi erőforrást biztosítson az ötletek megvalósításához az OTP Bank szakembereinek bevonásával.