Cukibb dolgot keveset láthatott tegnap

2019-05-06 08:59:00 Kail

hírkép

Május 5-én vasárnap tartották a Nyíregyházi Állatparkban a Nemzetközi Medvenapot , a „Happy Bears Day”-t.



A tematikus nap célja az volt, hogy minél többet megtudjanak a résztvevők a világon élő medvefajokról - adta hírül a FrissMédia.

Mindenki hallott már a jegesmedvéről, a barnamedvéről vagy az óriáspandáról, de kevesen tudják, hogy 8 medvefaj él a világon.

A Nyíregyházi Állatpark az országban egyedülálló módon 3 medvefajt tart; a jegesmedvét, a barnamedvét és Dél-Amerika egyetlen medvefaját, a pápaszemes medvét. Ráadásul az európai medvetanácsadó testület tagjai is, így szívügye, hogy minél többet megtudjanak látogatói a medvefélékről. Egyébként azok az európai medvetartó helyek, melyek szintén megrendezték ezt a napot, a Nyíregyházi Állatpark oktatási tematikáját és szemléltetői eszközeit használták, melyeket Soós Noémi, a park grafikusa tervezett.

A medvenap keretében játékos formában ismerkedtek a látogatók a macikkal: voltak látványetetések, vetélkedők, kézművessarok, de a Nyíregyházi Állatpark ismeretterjesztő mesekönyvének, a Medvés Könyvnek a szerzőivel is találkozhattak az érdeklődök. A program zárásaként dr. Biácsi Alexandra, a park állatorvosa osztotta meg tapasztalatait az Ázsiában élő medvefajok veszélyeztetettségéről, hiszen az illegális medveepe-kereskedelem miatt több medvefaj veszélyben van.

Ezen a napon minden a medvékről szólt; a botanika rajongói láthattak medvetalp kaktuszokat, de az Állatpark területén található Bambusz étteremben volt medvehagymával ízesített menü és medvehagymás pogácsa is, a fagyizókban pedig macifagyi.

Emellett volt mézkóstolás és méhészeti bemutató, valamint ingyenes macis csillámtetkót is kérhettek az érdeklődők.