Videón az évszázad vihara

2019-06-28 10:42:00 Ujvári

hírkép

Kisvárdára az évszázad vihara csapott le. Stábunk pont a strandon forgatott, amikor elementáris erővel tört be a vihar a területre. Éjszaka sikerült helyreállítanunk az egyik adattárolónkon lévő felvételt - írja a Frissmédia honlapján.



Pont egy speciális felvételi üzemmódban volt az egyik kameránk, úgynevezett time-lapse videó, ami egy fotózási technika, amikor a hosszú idő alatt felvett képeket utána rövid időn belül lejátsszák. A nézőben az idő múlásának érzetét kelti, ezért nevezik az idő fotózásának is. Maga a terminus is ezt jelöli: az idő múlása. Csakhogy annyira gyorsan csapott le a vihar, hogy a felvételt lassítani kellett. Amit látni fognak az 2 másodperc 10 százalékra lassítva.

Ahogyan arról már korábban beszámoltak ITT, a vihar gyakorlatilag 10 perc alatt éjszakai sötétséget eredményezett Kisvárdán, óránként 100-120 km/órás széllel csapott le, először homokvihar formájában, majd erősödő széllökések közepette jég és eső is esett. Gyakorlatilag semmi nem maradt a földön, gyakorlatilag mindent vitt, ami mozdítható volt.

Főkép: Frissmédia