Turistaláz itthon és külföldön

2019-07-24 08:12:00 Ujvári

hírkép

A KSH adatai szerint, idén belföldön és külföldön is több szállást foglaltunk az előző évekhez képest. Ennek az az oka, hogy a magyarok mindig is szívesen utaztak, éppúgy szerették bejárni a világot, mint megismerni a saját országukat - Kiss Róbert Richard turisztikai szakújságíró szerint.



A külföldre utazók legnagyobb része Olasz- és Franciaországot kedveli.

Míg a az olasz városok, mint Velence, Róma és Nápoly legfőbb vonzerői közé a művészeti látnivalók tartoznak, nyáron az ide érkező turisták a tengerpartokat célozzák meg, és nem ritka az sem, hogy tavasszal vagy ősszel látogatnak el az olasz városokba fürdés céljából.

Franciaország legnagyobb vonzereje a turisták számára nyáron a riviéra, persze Párizsba is szívesen utaznak. Leginkább augusztusra jellemző, hogy több turistát látni a főváros utcáin, mint franciát. Ezekre az országokra is jellemző a fokozott biztonsági óvintézkedés, főként a főbb turisztikai látnivalók közelében.

Itthon, a magyarok körében még mindig a Balaton vezeti a népszerűségi listát.

Kiss Róbert Richard szerint, a Balaton-part kellemesen változott az elmúlt években. A strandok környezte és kínálata is fejlődött, és az ide látogatók nem unatkoznak rossz idő esetén sem a szervezett programoknak köszönhetően.

Magyarországra is egyre több turista érkezik, főként az ázsiai országokból, a legkedveltebb úti cél még mindig a főváros, Budapest, de a Balatonra is egyre több külföldi vendég érkezik, a németek körében igen népszerű nyáron.