A legkedveltebb otthon-helyszín

2019-10-03 10:00:00 Ujvári

hírkép

Nehéz lenne még egy olyan színes helyet találni Budapesten, mint a Bókay-kert a 18. kerületben. Sehol máshol nincs ennyi változatos program, kikapcsolódási és sportolási lehetőség, mint a 16 hektáros parkban. Strand, uszoda, focipályák, dísztavak, teniszpálya, a téli és nyári szezonban is használható sípálya várja a látogatókat - és ez még csak ízelítő a kínálatból.



Van BMX Cross pálya, gördeszka pálya, teqball, kalandpark, szabadtéri színpad előadásokkal és filmvetítésekkel, futópálya, játszóterek, kondi- és fitneszterem, aerobic központ is. Meg rengeteg zöld ősfa és romantika, dísztavak, sétányok, tavirózsák, sőt még két repülőgép is. Mindez ideális randihelyszínné is teszi a Bókay-kertetVan BMX Cross pálya, gördeszka pálya, teqball, kalandpark, szabadtéri színpad előadásokkal és filmvetítésekkel, futópálya, játszóterek, kondi- és fitneszterem, aerobic központ is. Meg rengeteg zöld ősfa és romantika, dísztavak, sétányok, tavirózsák, sőt még két repülőgép is. Mindez ideális randihelyszínné is teszi a Bókay-kertet.

Ez megtetszett a Középsuli internetes sorozat készítőinek is, akik itt forgatták a legújabb epizódot. Ármánnyal és szerelemmel, ahogy ezt a nézők el is várják. Tetszett a szereplőknek a kert. Kicsit irigyelték is a 18. kerületben lakókat, amiért nekik a kondiért és a zumbáért fizetniük sem kell a szépséges parkban.


A Bókay család egykori pestszentlőrinci nyaralójából és majorságából kialakított közpark igazi családbarát oázis lett mára, ahol a gyerekek és a fiatalok igényeire is külön figyelem jut. Nem véletlenül számít hát a XVIII. kerület a legkedveltebb otthonhelyszínnek ma Budapesten: a statisztika szerint ezt választották az elmúlt évben a legtöbben azok közül, akik úgy döntöttek, hogy új helyre költöznek a fővároson belül.


Ughy Attila polgármester szerint azért alakult ez így, mert a költözők az árak mellett azt is mérlegelik, hogy mit várhatnak a leendő lakóhelyüktől. Hamar híre megy, ha valahol az átlagosnál jobbak a feltételek. Pestszentlőrinc-Pestszentimrén pedig, melyet kilenc éve ő  vezet, a közbiztonság folyamatosan javul és következetesen óvják, ápolják, fejlesztik a zöldfelületeket. Pedig messziről indultak.


– Egy lezüllesztett, kisemmizett kerületet vettünk át, ami gyakorlatilag nem volt rajta Budapest térképén. Egy lesajnált, külvárosi kerület életét éltük, amely szó szerint a peremen kallódott. Ez mára teljesen megváltozott. Pestszentlőrinc-Pestszentimre megtanult újra hinni magában, és belátta azt is, hogy lényegesen többre hivatott, mint amit megpróbáltak velünk elhitetni 2010 előtt. Arra, hogy Budapest egyik legszerethetőbb, legotthonosabb, legfejlődőképesebb kerülete legyen. Hál’istennek ezt rajtunk kívül mások is így látják, a számok beszédesek, a statisztikák nem hazudnak. A visszajelzések szerint példás változások történtek az elmúlt években, amit nemcsak mi, hanem a kerületi polgárok és az idelátogatók egyaránt észrevesznek.

– Milyen változásokra gondol?


– A legfontosabb az, hogy megváltozott a szemlélet. Ha valamit el akarunk érni, a városvezetés nem a kifogásokat keresi, hanem a megoldásokat. Kart karba öltve járunk a kormányzattal és a fővárosi önkormányzattal: ők számíthatnak ránk, mi számíthatunk rájuk. Egy csapathoz tartozunk. A jó kapcsolatnak köszönhetően rendeztük a szocialista városvezetés által felhalmozott több mint tízmilliárd forintos adósságot, húsz év után csatornáztunk, most éppen felszámoljuk a földutakat. Rengeteg iskolát, óvodát, bölcsődét, egészségügyi intézményt újítunk fel, a közterületeink is egymás után szépülnek meg.


– Családbarát kerületként beszélt a vezetése alatt álló városrészről. Mit jelent ez?


– Családbarátnak az a település számít, amely mindent megtesz azért, hogy a családok igényeit kiszolgálja. A „Gyerekzsivaj” nevet viselő programunk például a játszóterek felújítását, korszerűsítését irányozza elő, de a kényelmes, biztonságos, egészségtudatos életet szolgálja a zöldfelületekre fokozottan figyelő tevékenységünk is. Az idősebbeket pedig rendszeresen támogatjuk élelmiszercsomagokkal, különböző programokkal. Nálunk minden generáció megkapja azt a támogatást, amire szüksége van.