Kórház két nap alatt

2020-01-29 11:19:00 Kail

hírkép

A koronavírussal megfertőzött betegeknek sürgős ellátásra van szükségük, ezért egy hétvége alatt végezték el a munkálatokat.



Vuhanhoz közel egy üresen álló épületet 48 óra leforgása alatt alakítottak át 1000 férőhelyes kórházzá – annak ellenére, hogy az eredeti nyitást májusra tervezték. A koronavírus terjedése tette szükségessé a rapid munkát, melyet egy hétvége alatt végeztek el. Több, mint 500 építőmunkás, villanyszerelő és más műszaki szakember dolgozott a kórházon, melyet tegnap éjjel nyitottak meg – írja a METRO. Ez nem az egyedüli intézmény, amit rekordgyorsasággal készül el: Vuhanban egy másik kórház is megnyílik hamarosan, így négy intézményben látják majd el a betegeket a koronavírus kiindulásának helyszínén.

Az előre legyártott elemeket egy pekingi orvosi központ megépítésénél használták először, a SARS idején. Akkor 7 nap alatt építettek fel egy kórházat. A koronavírus terjedése miatt újabb és újabb olyan kórházakra van szükség Kínában, melyeket hatékonyan és gyorsan tudnak üzemeltetni. A halottak száma hivatalosan 132-re nőtt Kínában és további 6000 ember fertőződött meg a vírussal a hatóságok szerint. Az elmúlt 24 órában 26 halálesetet regisztráltak, mindegyiket Hubej tartományban.