Kiürítik a Tabán környékét

2020-03-13 08:37:00 Kail

hírkép

Megkezdődött péntek reggel a kiürítés az I. kerületi Tabánnál Budapesten, ahol egy második világháborús bombát hatástalanítanak.



A Budavári Önkormányzat a Facebook-oldalán azt írta: megkezdődött a Kalevala park építkezésénél talált robbanószerkezet hatástalanítása. A környező házakat kiürítik, a területet lezárják, az átmenő utakon a zárás végéig nem lehet közlekedni.

A munka várhatóan délutánig tart - írták.

Korábban azt közölték: biztonsági zárást rendeltek el az Attila úton (a Döbrentei tér és a Dózsa György tér között), a Szarvas téren, a Krisztina körúton a Dózsa György tér és a Rácz Fürdő között, továbbá a Tabán parkban (a Czakó utca - Naphegy utca - Rácz Fürdő - Krisztina körút által határolt területen).

Az Erzsébet hídról Buda felé csak a Hegyalja út irányába lehet majd lehajtani, az Attila út felé nem. A Széll Kálmán tér és a Déli pályaudvar felől érkezőket szintén elterelik.

A Budapesti Közlekedési Központ azt közölte: útlezárásokra és közösségi közlekedési korlátozásokra is számítani kell a Tabán környékén. A korlátozás érinti az 56-os és az 56A jelzésű villamos, valamint az 5-ös és a 178-as busz közlekedését is.