A világ legjobbjai között

2011-04-14 10:04:00 szorenyi.p

hírkép

Amerikába utazik a legjobb magyar golfjátékos. A világ 54 legjobb amatőr junior golfjátékosának kiírt versenyen vesz részt. Kővári Dániel még csak 18 éves, de már ő Magyarország legjobb golfozója.



Dániel kiemelkedő teljesítményének köszönhetően meghívást kapott az április 18-22. között Augusta mellett a Sage Valley Golf Club-ban megrendezésre kerülő, a világ legjobb 54 amatőr junior golfozóját felsorakoztató golfbajnokságra.

Egyébként már kétszeres magyar bajnok és vezeti a magyar ranglistát is. Nemrég azonban vitája támadt a szövetséggel és ezért nem vette át az Év golfjátékosa díjat. Természetesen az anyagi és erkölcsi támogatásról szól a nézeteltérés. A szövetség véleménye szerint a lehetőségeikhez képest szponzorálják az ifjú tehetséget. Dániel viszont úgy látja, hogy sem anyagilag, sem erkölcsileg nem megfelelő a menedzselése. Remélhetőleg az amerikai verseny eredményességét nem befolyásolja ez a hetek óta tartó huzakodás.

Dániel idei célkitűzése, hogy a World Amateur Ranking listán elsőként a magyar férfi golfozók bekerüljön a világ legjobbjai közé. Jövőre pedig egy amerikai egyetemi sportösztöndíj a magától elvárt eredmény.