Így képzik a fürdőmestert

2011-04-22 16:50:00 szorenyi.p

hírkép

Harsogó síp, strandpapucs, sörözés a vendégekkel a műszak után - ilyen volt régen a kisváros kedvelt úszómestere. A kisgyerekek tágra nyílt szemekkel vigyázták, az anyukák megpróbálták múló bájaikat megcsillantani előtte, a férfi ember pedig irigykedett a muszklikra. Mára ez a múlté. Profik kellenek.



A XXI. század fürdője a magyarországi turizmus egyik legösszetettebb vonzerejévé vált. Egyértelművé vált, hogy nem elég szép létesítményeket létrehozni, azt megfelelően üzemeltetni is kell. Egyre nagyobb az igény a korszerű szakmai ismeretekkel rendelkező felsőfokú végzettségű szakemberek iránt is ezzel párhuzamosan, hogy sikerre vigyék a jövőben az ágazatot.

Makón is épül egy ilyen víziparadicsom, de nem csupán a csempék színárnyalatát tervezik meg pontosan, hanem a képzésre is gondolnak. A makói önkormányzat profi módon ismerte fel és kérte fel a jelenleg folyó fürdőberuházásához Kovacsics Imrét és a professzionális fürdőüzemeltetési tapasztalatokkal rendelkező Spa Hungary Holding Zrt-t, hogy vegyen részt a makói fürdőfejlesztés sikeressé tételében.

Ezt az együttműködést mutatja be a „Fürdők tervezése és épített környezete” c. kurzus (Dr. Kiss Gyula tanszékvezető egyetemi docens, Szent István egyetem, Ybl Miklós Építéstudományi Kar) projektnapja. A kurzus részeként egy beruházás alatti folyamatot ismerhetnek meg a hallgatók. Az előadások íve is azt képviseli, hogy egy beruházási folyamat legfontosabb szereplői jelennek meg és mutatják be ezen a projekten keresztül modern fürdőüzemeltetés legfontosabb szakmai kritériumait.