Tigrisekre vadászott a szépségkirálynő

2011-04-27 16:06:00 superadmin

hírkép

Még mielőtt bárki megbotránkozna a Miss Éden győztesének kegyetlenségén, le szeretnénk nyugtatni a kedélyeket! Dominika a képen látható puskával valóban célba vette ugyan a tigrisetetőt, ám ezúttal nem a vadmacskákra lőtt.



A srirachai állatkertben ugyanis a puska nem tigrisvadászatra való! Ellenkezőleg, azzal inkább a tigrisek eredményes vadászatát lehet elősegíteni. A csíkos bundájú vadak etetőjénél egy kifeszített drótkötélen húscafatok lógnak az állatok felett. Aki ügyesen céloz, annak a találata nyomán leesik a kifeszített eledel, éppen kedvenc tigrise orra elé. Ilyenkor a vadmacskáknak már csak egymással kell megküzdeniük, mert amelyikük gyorsabban ugrik, azé a zsákmány...

S hogy Dominika hányszor talált célba? Ezzel inkább nem dicsekednénk, a kölyöketetéssel annál inkább! Senkinek sem sikerült olyan gyorsan kiürítenie a cumisüvegeket és megetetnie a tigriscsemetéket, mint a gyönyörű szépségkirálynőnek.

“Nagyszerű érzés volt ennyi tigris között tölteni a napot! Némelyik kölyköt még az ölembe is vettem, s úgy etettem a cumisüvegből. A legnagyobb meglepetést számomra azonban nem a vadmacskák, hanem a közönséges házi malacok okozták. Ugyanis, bármily meglepő, a kistigriseket többnyire malacok nevelik fel! De volt olyan tigrismama is, amelyik a saját kicsinyei mellett kisröfiket is szoptatott! Bámulatos volt ezt élőben látni! Azt hiszem, azért nevelkednek így közösen, hogy ne legyenek olyan vadak, mikor felnőnek.” - meghatódva mesélt élményeiről a királynő .



Nagyszerű érzés volt ennyi tigris között tölteni a napot!