Budapest legmodernebb főtere

2011-05-05 18:13:00 superadmin

hírkép

Több mint egy éven át tartó építkezések után május 1-jén végre átadták Rákoskeresztúrnak felújított főterét. A XVII. kerületi Rákosmente Önkormányzat az 1,6 milliárd forintos beruházáshoz 936 millió forintos uniós támogatást nyert.



Nagy öröm ez a kerület életében, hiszen több mint 30 éve semmi változás nem következett be a környék arculatában. De most! A régen egyszerű buszpályaudvarként szolgáló tér megkapta a "modern főtér" elnevezést, hála az odahelyezett padoknak, betelepített csemetefáknak és a kőburkolatnak. És mintha mindez nem lenne már önmagában is több mint elegendő, a tér közepén helyet kapott egy gyönyörű "vízjáték", amely - a kerület honlapját idézve - "országosan egyedülálló". Még a margitszigeti szökőkút sem érhet a nyomába.

El kell ismerni azonban, hogy az elmúlt három évben Budapest kerületei közül a XVII. kapta a legtöbb országos és uniós támogatást. Riz Levente polgármester a főtér ünnepélyes megnyitóján további városfejlesztésekről beszélt, amelyekhez viszont szükség lesz még elbírálásra váró pályázati összegekre is. Az ünnepség nyitóbeszédét Dr. Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára mondta, aki Rákosmente büszkeségének nevezte a végbement építkezést és kihangsúlyozta a nagyszerű ötletek összefogással létrejött megvalósítását.

forrás: alfainfo/farkase