Klikkeltek a képekre

2011-05-06 14:37:00 V.J.

hírkép

A tehetség ma sem elég a sikerhez. 100 éve egy-egy kortárs alkotást csak nagy szerencsével ismerhetett meg a világ. Viszont ma már egérrel is kiválaszthatjuk kedvenc képünket.



A második alkalommal fiatal magyar képzőművészek számára rendezett Art Moments by Hybridart versenyen a közönségnek elég volt ráklikkelni a különösen tetsző művekre, hogy kiderüljön kié lesz az értékes közönségdíj.

Nemcsak interneten lehetett megismerni a fiatalok alkotásokat, hiszen ahogy Erdélyi Szabolcs a rendezvény stratégiai igazgatója elmondta 70 helyszínen volt látható a 100 művész 800 alkotása. Az április 12-től május 1-ig tartó képzőművészeti kiállítássorozat lezárult és a Műcsarnokban rendezet díjkiosztón az is kiderül, hogy a zsűri melyik 30 képet tartotta a legjobbnak. A tizen-huszonéves alkotók számára a tét nem volt kicsi, hiszen a kollekció – kiegészülve a közönség által beszavazott művek – Brüsszel, Párizs, Róma magyar kultúrintézeteiben is kiállításra kerül. A sorozatot támogató OTP Junior képviseletében Dolezsai Gergely a bank marketing kommunikációs osztályának vezetője 100 ezer forintos OTP Junior kártyát is átnyújtott a közönség tetszését leginkább elnyerő ifjú művésznek.

A két hónap során több mint 34 ezren klikkeltek a rendezvény oldalára. Aki a fiatal hazai művészet mecénása szeretne lenni szeptembertől újra üljön a monitor elé, hiszen a sorozat tovább folytatódik.