Kollégánk a dubaji expón fotózott

2021-12-14 15:31:00 Kail

hírkép

Rengetegen vannak az Expón, de a legtöbben az Emirátusokból vagy a környező országokból. A reptér forgalmából ítélve a világ más részeiről is sokan eljönnek Dubajba, hogy megcsodálják a különleges épületeket és a belül is izgalmas pavilonokat.



Magyarországról többféleképpen el lehet repülni Dubaiba. A legdrágábban az Emirates járataival, de a Wizzairrel például, jó előre megvéve a jegyet akár 20-22.000 forintból is meg lehet úszni a kétszer 5-6 órás utat. Minimális csomaggal persze, a többletért elég sokat kell fizetni.

Ahhoz, hogy belépjünk az Egyesült Arab Emírségekbe, oltási igazolás és negatív PCR-teszt is kell, amit ellenőriznek. A maszkviselés eleg általános.

A szálláslehetőségek is sokfajták - a napi akár több ezer dolláros hoteltől a 10 dolláros, koleszélményt ébresztő dormitory-ig. A Deira negyedben 50 dollárért már nagyon rendes  fürdőszobás szállást lehet találni.

A közlekedésre a legjobb a metró: kényelmes és túl nagy tömeg általában nincs rajta. Az utazáshoz ki kell váltani egy Nol Cardot 25 dirhamért, ebből 19 leutazható. A heti jegy 110 dirham (egy dirham 88-89 forint). Az Expo a Deira negyedből másfél óra metróval.

Elég furcsa, hogy a terminálon, ahova a gépek érkeznek, Nol Cardot nem lehet vásárolni, így taxival kell elmenni a 3. terminálhoz, ahol van metró és Nol kártya is.

A belépő a Dubai 2020-ra egy napra 95 dirham, az egész szezonra pedig 495. Hatvan év felett viszont a belépés ingyenes.

Az Expón a nagyobb pavilonoknak van saját éttermük, de több pultból kínál afrikai ételeket az Alkebulan, a The African Dining Hall és van tevetejes kapucsínót és csokikat kínáló üzlet is, ha valaki inkább arra vágyna.

A pavilonokat újabb cikkekben fogjuk bemutatni.