A legharcosabb bringás a dubaji Expón

2021-12-20 08:20:00 Kail

hírkép

A világ második legnagyobb kerékpáros körversenye, a Giro d’Italia költözött átmenetileg az Expo 2020 Dubai-ra, a világkiállítások történetében először. A világ legnagyobb csapatait és legjobb versenyzőit felsorakoztató erőpróbán Valter Attila nyerte el a legtöbbet támadó, vagyis a legharcosabb kerékpáros címet.



A magyar sportoló, aki az idei Girón három versenynapon viselte a legjobbnak járó rózsaszín trikót, több alkalommal is vezetett a különleges versenyen. Valter Attila ellátogatott a Magyar Pavilonba is, amely a verseny és az ő tiszteletére rózsaszínbe öltözött.

Miután megnézte az országunk ásvány- és termálvíz kincseit bemutató kiállítást, azt mondta, hogy a pavilon tökéletesen mutatja be Magyarországot, mint a vizek hazáját. A magyar pavilont korábban meglátogatta a dubaji koronaherceg is, őt a hévízi pára és tavirózsák varázsolták el.

A látogatok interaktív installációk és látványos képsorok segítségével ismerhetik meg a termálvíz évmilliókban mérhető hosszú útját, a budapesti és vidéki fürdőket és a gyógyvizeinkre épülő gyógykezeléseket. A pavilon egyik legnépszerűbb része az ásványtorony és termálfürdők hangulatát bemutató, műanyag golyókkal feltöltött medence.

A napokban hét kézműves mesterség is bemutatkozik a magyar pavilonnál a dubaji expón: szőnyegszövő, pingáló, csipkekészítő, nemezező, mézeskalácsos, csizmadia és gyöngyfűző ismerteti meg művészete rejtelmeit a világgal - számolt be a helyszínről kollégánk. aki rögtön képeket is készített minderről.

Jövőre egyébként a Giro d’Italia verseny rajtjának, valamint első három szakaszának hazánk ad otthont, így tovább folytatódhat hazánk természeti és épített látnivalóinak bemutatása a nagyvilágnak - ezúttal majd a tévéközvetítéseken keresztül.