Putyint is érdekli a jégkorong-vb

2011-05-12 13:01:00 protic

hírkép

A Szlovákiában zajló 75. jégkorongvilágbajnokságon már csak Pozsonyban játszanak mérkőzéseket.



A negyeddöntők műsorából a másik rendező város, Kassa –a keletiek nagy szomorúságára - kimaradt. Annak ellenére, hogy a szlovákok nem jutottak a legjobb 8 közé és már befejezték szereplésüket, az érdeklődés nem lankadt, az egyenes kiesési rendszerben játszott első negyeddöntőkön is telt ház volt a pozsonyi Orange –arénában.

Mindkét szerdai mérkőzésen érvényesült a papírforma. Előbb a végéig magabiztosan játszó csehek könnyedén győztek a fiatal amerikai csapat ellen, este pedig a svédek nem sok esélyt hagytak az igyekvő németeknek.

A csehek szinte hazai környezetben játszottak, csaknem sz egész stadion nekik szurkolt. Káprázatos teljesítményt nyújtott a csehek egyik legnagyobb sztárja, Jaromír Jágr, aki mesterhármasával oroszlánrészt vállalt a világbajnoki címvédő győzelméből...

A vb legidősebb játékosa, a csaknem 40 esztendős Jágr négyszer lőtt kapura és három gólt szerzett.Páratlan eredményesség!!

Sokak szerint a csehek a vb cím legnagyobb várományosai, hisz eddig még pontot sem vesztettek a tornán. A negyeddöntő két csütörtöki mérkőzése közül különösen az esti Kanada-Oroszország találkozót előzte meg nagy érdeklődés. A mérkőzésre Pozsonyba érkezett Vlagyimír Putyin orosz kormányfő is. A délutáni összecsapáson a toronyesélyes finnek a vb eddigi legnagyobb meglepetésével, a norvég együttessel mérték össze erejüket...A 75.jégkorongvilágbajnokság vasárnap ér véget, előbb a 3.helyért játszanak a csapatok este pedig a döntőre kerül sor.

 

 

Protics János, Pozsony.