Leégés vagy siker a 22. hely?

2011-05-15 08:41:00 szorenyi.p

hírkép

22. lett Berlinben Wolf Kati az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében. 25 ország versenyzője jutott a fináléba. A német szervezők hatalmas show-t kerítettek ennek a kissé giccses, de valóban színpompás rendezvénynek. A magyarok titkon az első ötbe várták Wolf Katit.



A magyar énekes az ötödikként énekelt. Pechjére mögötte lépett a színpadra a svéd énekes, aki amúgy harmadik lett és egy nagyon vicces produkció. Az utóbbiak, egy ikerpár, Írországból érkeztek és mind a daluk, mind az előadásmódjuk fenomenális volt. A Világszám voksát ők kapták volna.

A magyar lány lendületes, de kissé divatjamúlt slágergyanús szerzeményt adott elő. A "What about my dreams?" (Szerelem, miért múlsz?) című nótája a kritikusokat a 4-6 évvel ezelőtti Madonnára emlékeztette. Lehet benne valami, ráadásul a színpadi látvány is a többiekhez képest szegényes volt. Kati leginkább csak álldogált a hatalmas tér közepén. Hatalmas volt a kontraszt az utána következő ikrekhez képest.

Wolf Kati a döntő után a Blikknek azt mondta: már az esélyek latolgatásánál is arra koncentrált, hogy a produkciójuk tökéletes legyen. Ez sikerült, büszke volt az egész csapatra - tette hozzá.  Az énekesnő videóüzenetet is küldött rajongóinak. Ebben azt mondja: nagyon remélem, hogy nem szomorkodtok, hanem mulattok, és ettől még ez egy baromi jó dal.

A Facebookon a rajongók imádják a magyar előadót. Van, aki arra emlékeztet, hogy a YouTube-on alig lehet megtalálni a győztes azerbajdzsáni dalt, Wolf Katié viszont mindenhol fent van. Egy másik hozzászóló a blikkes interjút úgy kommentálta: "Így nyilatkozik, aki tudja a szívében, hogy győzött!" Egy harmadik rajongó szerint most kiderült, hogy "mennyire nem a tehetségről és a zenéről szól ez a feltupírozott médiasó".