Királyi kényelem és lenyűgöző lokáció
2024-09-05 00:00:00 Farmosi Nóra
Csoda lesz egy átlagos 4 csillagos budai hotelnél, ha tényleg jó lesz a reggeli kávé – nyilatkozta lapunknak mosolyogva Dr. Kiss Róbert Richard Prima Primissima díjas turisztikai szakújságíró a Carlton Hotel bejárásán, majd hozzátette: a gépi kávé minősége kevés 3-4 csillagos hotelben magas Budapesten.
A Carlton Hotel azon budapesti hotelek egyike, amelyet eredetileg is szállodának terveztek és funkcionálisan is ennek épült. A 80-as évek végén egy svájci befektető vásárolta meg a Vár aljában lévő foghíjtelket és épített rá egy szállodát, amely 1990-ben ben nyílt meg Alfa Hotel néven. A nyitás dátumát a szálloda előtt lévő emléklap őrzi. A szálloda a 2000-es évek elején gazdát cserélt és egy osztrák befektető tulajdonába került, aki először maga üzemeltette a szállodát, majd bérbe adta. Jelenleg az Eventrend Holding üzemelteti.
A hotel jelentős ráncfelvarráson esett át, hogy megfeleljen a mai trendeknek. Jelenleg 95 darab szobával rendelkezik, amely 7 különböző szobatípust jelent. A standard szobák mellett található nagyobb méretű superior, háromágyas és családi szoba is. A szobák jelentős része panorámás és rendelkezik erkéllyel is. A szálloda különlegessége a fekvése, hiszen csendes, mégis központi helyen található. A Lánchídon átsétálva a belváros 5 perc alatt elérhető, ugyanakkor néhány lépcsőfok megtétele után már a Vár történelmi környezetében merülhetnek el az érdeklődők.
Nem csak a szobák, de a gasztro vonal is megújult. Az új gasztronómiai koncepció célja, hogy a hotel különleges reggeli-szolgáltatásával és kínálatával még inkább kitűnjön a szállodák közül és megteremtse azt a hangulatot, amely tökéletesen illeszkedik a Carlton Hotel eleganciájához és stílusához. Azt bátran állíthatjuk, hogy itt van az egyik legszínvonalasabb reggeli kínálat a városban.
A Carlton Hotel reggelije nem csupán az ételekről szól, hanem a minőségi alapanyagokról és a gondosan összeállított választékról. A reggeli kínálat gazdag és változatos, a cél minden vendég igényeinek kielégítése, legyen szó egy gyors és egészséges étkezésről vagy egy hosszan elnyúló kulináris élményről. A minőségről Kőrössy Zoltán, az Eventrend Holding tulajdonosa beszélt a hotelnyitó ünnepségen.A szakember elmondta: a kínálat a nemzetközi és helyi ízek széles skáláját vonultatja fel, a frissen sült croissant-tól és perecektől kezdve a helyi specialitásokig, mindezt friss, szezonális alapanyagok felhasználásával. Külön figyelmet kapnak a speciális étrendet követő vendégek is, biztosítva, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő fogásokat. Mindezt elérhető áron, hiszen a Carltonban úgy kapunk magas minőséget, hogy nem kell csillagászati árat fizetnünk érte. A bejárás végén kiderült: még a kávé is finom, ami ritkaságnak számít a négy csillagos szállodáknál. Ezt lapunknak Dr. Kiss Róbert Richard is megerősítette, aki szerint csoda egy átlagos 4 csillagos budai hotelnél, ha tényleg jó a reggeli kávé. A Carlton ebben is verhetetlen.
A szakember elmondta: a kínálat a nemzetközi és helyi ízek széles skáláját vonultatja fel, a frissen sült croissant-tól és perecektől kezdve a helyi specialitásokig, mindezt friss, szezonális alapanyagok felhasználásával. Külön figyelmet kapnak a speciális étrendet követő vendégek is, biztosítva, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő fogásokat. Mindezt elérhető áron, hiszen a Carltonban úgy kapunk magas minőséget, hogy nem kell csillagászati árat fizetnünk érte. A bejárás végén kiderült: még a kávé is finom, ami ritkaságnak számít a négy csillagos szállodáknál. Ezt lapunknak Dr. Kiss Róbert Richard is megerősítette, aki szerint csoda egy átlagos 4 csillagos budai hotelnél, ha tényleg jó a reggeli kávé. A Carlton ebben is verhetetlen.