Gyerekek a Telebolygón

2011-06-03 15:23:00 szorenyi.p

hírkép

Felejthetetlen galaktikus utazás a TeleManók világába, a Telebolygóra - ezt kínálja az idei Gyereksziget. A gyerekek a Csillagkaput átlépve útlevelet kapnak, amellyel felfedezhetik Telebolygó minden zegét-zugát, játékokban vehetnek részt a Csúszka-tavon, a Tejúton és a Teleportál kilövő űrállomáson.



Egy másik helyszín a Bohóctanya. Itt mindenki belekóstolhat a pantomimes játék titkaiba, kipróbálhatja magát zsonglőrtudományokban vagy csak szórakozhat a bohócok furfangjain, ha azt akar.

A képzelet szárnyán történelmi utazást tehetnek majd kicsik és nagyobbak a lovagkorba, a rétre kilovagló huszárok segítségével pedig a lurkók lovagolhatnak, megismerkedhetnek a huszárok életével.

Nem hiányozhat a helyszínek közül az Állatsimogató sem, ahol a gyerekek, szüleikkel együtt barátkozhatnak a kecskékkel, nyuszikkal, csüngő hasú fekete disznóval, és lovakkal, és még sokféle falusi állattal.

Az idei Gyereksziget új színfoltja a Színes Falu, ahol a gyerekek három, Magyarországon élő külföldi közösséggel ismerkedhetnek meg közelebbről. A török, a nigériai és a kínai sátorban autentikus nemzeti játékok, érdekes foglalkozások és naponta 3 bábelőadás várja az érdeklődőket. A gyerekek megismerhetik a kínai kagylótündér meséjét, a híres Naszreddin Hodzsa mulatságos történeteit és afrikai állatmeséket is, valamint a helyszínen maguk készíthetnek kínai papírsárkányt és afrikai maszkot is. A Színes Falu az Európai Integráció Alap támogatásával valósul meg.

Ezen kívül a különleges képwsségű és a sérült gyerekeknek is külön programok, szaktanácsadás lesz. A felnőtteket pedig a Pihenőszigeten érzehetik őgy, hogy egy kicsit ismét gyerekek lehetnek.

 



10. Gyereksziget a fővárosi Hajógyári-szigeten.