Drasztikus fellépés a nudisták ellen

2011-06-10 06:47:00 szorenyi.p

hírkép

Lázadoznak a nudisták Olaszroszágban. Bezárják ugyanis a legnagyobb és egyben legrégebbi starndjukat, amely Ravenna közelében található. Bassona a hatvanas évektől vált az olasz és az európai nudista mozgalom törzshelyévé. Németországból és Hollandiából is ide jártak a meztelenül fürdőzők.



A jelenlegi tizennégy olasz nudista strand között a három kilométeres Lido di Dante volt a leghosszabb tengerparti szakasz, melyet az olasz környezetvédők a legszebb strandok között tartanak számon. A nudisták évtizedeken át békés fürdőzésének és napozásának Ravenna új polgármestere, Fabrizio Matteucci vetett véget.

Emilia Romagna tartományi törvényére hivatkozva bezáratta a strandot. A törvény kimondja ugyan, hogy a tartományban a nudizmus engedélyezett, de csak elkerített és mellékhelyiséggel felszerelt strandon. Itt ilyesmi nem volt.

A nudisták jogtalan üldözésért kiáltva mondtak búcsút strandjuknak. Az erkölcscsősz Matteucci még a Sixtusi-kápolnában is nadrágot húzna a meztelen alakokra - nyilatkozta az Il Resto del Carlino napilapnak Jean Pascal Marcacci, az Emilia Romagna-i nudisták elnöke.

A La Repubblica című napilap felmérése szerint Olaszországban félmilliós a nudisták tábora, az Adriai-tengernél már csak két helyen, Németországban minden strandon, Spanyolországban is több mint kétszáz strandon lehet meztelenül strandolni.