Sade Budapestre jön

2011-06-22 12:36:00 szorenyi.p

hírkép

Novemberben Budapesten ad koncertet Sade. A soul, rhythm & blues és dzsessz keverékével a nyolcvanas években sikert sikerre halmozó brit énekesnő és csapata a Papp László Budapest Sportarénában lép fel. Ez azt jelenti, hogy a szervezők legalább 8000 emberre számítanak.



Tavaly megjelent, Soldier of Love című albumát, illetve az azt bemutató, 2011-es tavaszi turnét kedvező sajtóvisszhang és közönségreakció kísérte, ezért az énekesnő bejelentette, hogy ősszel újabb koncertekkel tér vissza Európába, és ennek keretében lép fel Budapesten is - közölte a szervező az MTI-vel.

Sade Adu hosszú kihagyás, egy évtizednyi szünet után indult turnéra, amelyet eddig 21 városban több mint 150 ezer ember láthatott. Az általában kétórás előadás során a régebbi nagy slágerek - köztük a Smooth Operator, a Love Is Stronger Than Pride, a No Ordenary Love - mellett a tavalyi album dalai is megszólalnak. Az immár 52 éves nigériai származású brit énekesnőt ma is azok kísérik, akik korábban: Stuart Matthewman basszusgitáros, aki Sade szerzőtársa is, Paul Denman billentyűs és Andrew Hale dobos.

Sade eddig négy Grammy-díjat kapott: az elsőt 1986-ban mint a legjobb új előadó, 1994-ben a legjobb rhythm & blues előadó lett a No Ordinary Love-val, 2002-ben a Lovers Rock lett a legjobb pop album, végül idén a Soldier of Love című dalért ismét a legjobb r&b előadó díját vihette haza.



Sade ezen turnén életében először lép fel Finnországban, Oroszországban, Lengyelországban és Horvátországban is.