Bor, Pálinka, Rali

2011-06-26 16:31:00 szorenyi.p

hírkép

Borospincék mellett immáron 2 pálinkafőzőbe is eljutnak a 16. Magyar Borok Útja Rali versenyzői. A magyar borokat és gasztronómiát népszerűsítő, főleg hírességek és üzletemberek számára kiírt autósverseny augusztusban indul.



Egyszerűen nem lehetett észrevenni, hogy immáron a hazai pálinkafőzés is a művészeti szintre ért. Ez az ősi ital már nem a népbutításra szolgál, hanem ismét gasztronómiai kultúránk része lett - indokolta a Világszámnak Regőczi Attila főszervező, hogy miért kerül 2 pálinkafőzde is programba. Azért sietett hozzátenni, hogy a hangsúly továbbra is a hazai borokon, borkultúrán van.

Idén közel 100 páros - köztük a Világszám csapata - vág neki a kb. 700 km-es távnak. A Parlament elől induló és oda visszaérkező verseny első napi célja Zalakaroson lesz. Másnap a siófoki Hotel Azúrig jutnak el az autósok. Közben számos borvidéket, természeti, történelmi, kulturális és gasztronómiai tájat érintenek. A versenyzők nem időre mennek, hanem a pontosságot díjazzák. Lesznek ügyességi versenyek is. Tavaly a hordógörgetés volt a legnépszerűbb.

A rendezvény hagyományához híven karitatív célt is szolgál, a borárverés és a tombola bevételét jótékony célokra fordítják.