Veterán autócsodák Budapesten

2011-07-08 06:35:00 superadmin

hírkép

Több mint nyolcvan veterán autókülönlegességet tekinthetnek meg az érdeklődök, ha szombaton a Széchenyi térre látogatnak. A Donau Masters Budapestre érkezik.



A hatodik Donau Masters túra résztvevői július 7-én indulnak útnak a németországi Ulm városából, és négy Duna menti országon - Németország, Ausztria, Szlovákia és Magyarország - áthaladva, július 9-én délután két órakor érkeznek meg a Hungaroringre.

Az 1976. december 31. előtt gyártott különleges járművek ezután rendőri felvezetéssel indulnak útnak a Hungaroringről - a Hősök tere, Andrássy út és József Attila út érintésével - a Széchenyi térig. A mezőny várhatón szombat délután fél hatkor érkezik meg a célállomásra.

A több mint nyolcvan veterán négykerekű között klasszikus német (Mercedes-Benz, BMW, Porsche), angol (Austin Healey, Triumph, Rolls Royce, Jaguar) és olasz autók (Alfa Romeo, Ferrari, Fiat) is sorakoznak, amelyeket vasárnap reggelig csodálhatnak meg az érdeklődők.

A nagyjából 960 km-es távot leküzdő mezőny egyik legszebb autója egy 1960-ban gyártott Mercedes-Benz 220 SE Ponton Cabriolet, míg a túra legsportosabb járművének címével egy 1972-es 911 S típusú Porsche büszkélkedhet.

A Mercedes-Benz ulmi képviselete által 2006-ban indított kezdeményezés szervezői és résztvevői az előző évekhez hasonlóan idén is összesen 10 000 euróval (2,6 millió forint) támogatják a négy Duna menti ország SOS-Gyermekfalvait.