Tehetségkutató fesztivál- Milliós tét

2011-07-15 13:23:00 tiszai

hírkép

A díj egymillió forint. Ezért már megéri jelentkezni. Az Utcazene nem csak egy fesztivál, hanem egy lehetőség is a fiatal és tehetséges zenészek, együttesek számára. A kis színpadokon délután kezdődik a megmérettetés és egészen este kilencig tart.



Tegnap délután egy régen látott jó baráttal találkoztam, hogy megnézzük, kik is mérik össze tehetségüket idén. Először a Gizella udvarból kiszűrődő rock'n rollra lettünk figyelmesek. Közelebb érve megpillantottuk a Naked Trucker Trio-t, akik igazi rockabilly-t játszották megtáncoltatva a közönséget.

Továbbindulva ülőhelyet és sört keresve a Meló-diák színpada előtt táboroztunk le, és kíváncsian vártuk, hogy mivel rukkol elő a The Budapest Shed Ensemble nevű együttes. A bandalapító Horváth Tamás és zenekara főként country és bluegrass klasszikusok zenéit játszák saját szerzeményeik mellett. A zenekar kitünő hangulatot varázsolt a kora esti órákon Johnny Cash nótáival. Ők is versenyben vannak az egymilliós díjért, és őszintén remélem, hogy legalább a felét elviszik. A húsz utcazenész közül a nyertes részt vehet a Ferrara Buskers-en, ami Európa telán legnevesebb utcazenei megmérettetése.

Végül ennél a kisszínpadnál leragadva hallgattuk a Gadjo nevű spanyol együttest, akik fergeteges hangulatot varázsoltak. Pesti ismerősök nagy vigyorral az arcukon mondták: mennyire jó, hogy eljöttünk.