A herceg Budapesten

2011-07-22 12:02:00 szorenyi.p

hírkép

A Bíbor eső eljön Budapestre. Pontosabban a Szigetre. Prince lesz a a nulladik nap sztárja. A kérdés már csak az, hogy mi történt két héttel a fesztivál indulása előtt. Ilyen későn ritkán jelentenek be ekkora nevet.



Tudjuk, hogy szokatlan ilyen későn bejelenteni egy ekkora sztárt, de a lengyel Open’er fesztivál, ahol július elején lépett fel Prince, olyan szerződést írt alá a művész menedzsmentjével, amely kizárólagosságot ígért nekik Európa ezen részén a 2011-es fesztiválévadra. Szerencsére a lengyel szervező cég, az Alter Art kész volt a kompromisszumra - mondta Takács Gábor, a Sziget ügyvezetője.

A szervezők abban bíznak, hogy 2 hét alatt is sikerül elegendő jegyet eladni. Túl azon, hogy a heti jegyesek bérletében a nulladik nap, így Prince is benne van.

A Sziget nulladik napja azonban nem csupán Prince-ről szól. A Rock-Metál Nagyszínpadon kap helyet a New York-i Klezmatics, a szerb Boban i Marko Markovic Orkestar és a szentpétervári Leningrád.

És ezzel a programok sora még mindig nem ért véget: ezen a napon, az MR2-Petőfi Rádió jóvoltából egy hazai zene-kultúrtörténeti ritkaságnak lehetünk fül és szemtanúi a Világzenei Nagyszínpadon. Egy különleges, sokszereplős koncertsorozatot élvezhetünk majd, a hazai pop-rock zenei élet jelesi szimfonikus átiratban, nagyzenekari kísérettel mutatják be legismertebb szerzeményeiket.



Prince Roger Nelson hétszeres Grammy-dijas, 1976 óta van jelen a popszakmában.