Büntetik a szülőket a miskolci játszótereken

2011-07-27 12:55:00 superadmin

hírkép

A közterület-felügyelet munkatársai megállás nélkül ellenőrzik az önkormányzat rendeletének betartását, miszerint tilos a játszótereken és tízméteres körzetükben a dohányzás.



Az illetékes szerv már az erre figyelmeztető táblákat is kihelyezte a gyerekeknek szánt közterületeken. A miskolci közgyűlés még áprilisban fogadta el a játszótéri dohányzás tilalmáról szóló rendeletet. A szabálysértési törvénynek megfelelően háromezertől húszezer forintig terjedő helyszíni bírság szabható ki.

Ha a dohányzó elismeri a szabálysértést, a helyszínen megfizetheti a büntetést, ha nem ismeri el, akkor a közterület-felügyelők feljelentést tesznek a hatósági osztályon. A büntetés mértéke attól függ, hogy a szabálysértést a játszótéren vagy tízméteres körzetében követik-e el.

A rendelet július elsejétől  hatályos, a közterület-felügyelet munkatársai az eltelt három hétben 240 alkalommal ellenőrizték a betartását, és kilenc esetben figyelmeztették a dohányzókat. Hétfőtől már büntetnek is, Miskolc martin-kertvárosi részében háromezer forintos helyszíni bírsággal sújtottak egy szabálysértőt.