Magyar világrekord kosárlabdában

2011-07-30 13:00:00 szorenyi.p

hírkép

Szombaton megdőlt egy világcsúcs! Magyar kosárlabdázók 10000 percen keresztül játszottak Siófokon egy iskola tornatermében. Megszakítás nem volt, így bekerülnek a rekordok könyvébe.



Ha van egy házaspár, amelynek egyik tagja válogatott kosárlabdázó, a másik pedig agilis és híres médiaszemélyiség, akkor csak idő kérdése, hogy mikor rukkolnak elő valamilyen világszenzációval. Nos, Zsolnay Gyöngyi és Vujity Trvutko gondolt egy nagyot és 10000 percnyi játékra toborzott kosárlabdázókat. Összejött vagy 20 csapat és bő egy héttel ezelőtt neki kezdtek. Szombat délelőtt pedig megdőlt a világrekord. Ennyit még sehol sem kosaraztak egyfolytában a világon.

A Világszám lelkes csapata megtiszteltetésnek vette, hogy részt vehetett ezen a monstre gálán. Hatalmas küzdelmek árán, gyakran hajnal 3 órakor is játszva, bejutottak a felső házba.  Az külön nehezítette a dolgukat, hogy ide szinte csak hivatásos játékosokból álló csapatok kerültek, ellenük pedig elég nehéz helyt állni, pontosabban nagyon fárasztó. De sikerült!

A fiúknak erőt adhatott, hogy a hétvégén a Balatonnál zajló szépségverseny, az Ezüstpart Szépe indulói is szorítottak nekik. Na ja, ha valaki ilyen legális doppingszerrel rendelkezik! Gratula srácok, gratula Zsolnay Gyöngyi! A 101-szeres válogatott munkáját Siófok városa is elismerte egy kitüntetéssel!



A legmagasabb játékos 212, a legalacsonyabb 143 centi volt. Az utóbbi egy 6 éves kislány.