Önálló adósságkezelés az OTP-nél

2011-08-11 14:24:00 V.J.

hírkép

Manapság nem egyszerű a devizahitelesek élete. Mindenki az árfolyamokat lesi és a jövő kilátásait latolgatja. Az állam által tervezett adósságkönnyítő program mellett most az OTP Bank saját konstrukciót is kínál ügyfeleinek.



Péntektől érhető el az Állami Otthonvédelmi Program – Gyűjtőszámlahitel konstrukciója az OTP Bank fiókjaiban. Mint azt a csütörtöki sajtótájékoztatón Dr. Gresa István vezérigazgató-helyettes elmondta,  augusztus 12-től nyújtja ezt a konstrukciót azon ügyfeleinek, akik megfelelnek a feltételeknek és részt kívánnak venni a programban.

A legnagyobb lakossági bank annak érdekében, hogy ügyfelei terhei az árfolyam rögzítési időszakot követően mérséklődjenek, saját konstrukciót alakított ki. Ebben az állami Gyűjtőszámlahitel konstrukciónál valamivel magasabb – svájci frank esetében 180 helyett 200, euróhitel esetében 265 forintos - árfolyamot rögzítenek A konstrukció keretében alkalmazott magasabban rögzített árfolyamnak köszönhetően kisebb mértékben emelkednek a rögzített árfolyam alkalmazása után jelentkező terhek.

Az OTP Bank által kínált konstrukciót 2012. március 31-ig lehet igényelni a futamideje fix 36 hónap.

A bank ugyanakkor arra is felhívja a nehézségekkel küzdő adósok figyelmét, hogy a különféle lehetőségek kiválasztásánál mérlegeljék a későbbi törlesztési kötelezettségeket is. Olyan konstrukció mellett döntsenek, melynek terheit hosszú távon is képesek vállalni.