Siófok is lehet olcsó!

2011-08-19 13:21:00 V.J.

hírkép

Miközben a budapesti strandokon egy belépő már 2000 forintnál is többe kerül a Balaton partján, Siófok-Sóstón akár egy négytagú család is egész nap pancsolhat ennyiért. Lehet, hogy a magyar tenger mégis olcsó úti cél?



Bár a vendéglátósok a gyenge szezont szidják a Balaton partján, azért vannak helyek, ahol soha sem pang az üzlet. Sokak szerint a déli part éppen a felkapottsága miatt megfizethetetlen, azért itt is vannak helyek, amelyek miatt megéri 100 km-t autózni. Autópályán, akár egy óra alatt is leérhetünk.

A sóstói strand nemcsak a közelsége miatt lehet kiváló választás, hanem azért is mert itt még minden a régi balatoni nyarakat idézi. Ez vonatkozik az árakra is. Hol máshol lehetne 100 forintért palacsintát majszolni, vagy 300-ért csapolt sört kortyolgatni a rekkenő melegben.

A strand tökéletesen tiszta vízében akár egy kilométert is gyalogolhatunk a puha homokban, úgyhogy a gyereket sem érdemes otthon hagyni. Aki pedig még ennél is vadregényesebb helyeket szeretne találni, - ráadásul ingyen – az sem fog csalódni, hiszen a parti villasor házai között nyugodtan lemehetünk fürödni a teljesen gondozott stégekhez. Mindez egy fillérbe sem kerül az érzés pedig óriási!