A Kiss - Benke páros nyerte a borralit

2011-08-29 14:04:00 superadmin

hírkép

Gyárigazgatók, marketingvezetők, ismert újságírók, sztárok. A Magyar Borok Útja Rallye autóverseny résztvevői évről évre a hírességek közül kerülnek ki.



Tizenhatodik alkalommal rajtolt el a Magyar Borok Útja Rallye, idén is részt vett a Világszám csapata a futamon. Az ötös BMW-ben, akárcsak egy éve,  Kiss Róbert Richard és Benke Balázs képviselték a csapatot. A legutóbbi alkalommal sajtó kategóriában első helyezést értek el. Idén címvédésre készültek, túlteljesítették.

A verseny célja, hogy népszerűsítse a magyar borokat és borutakat illetve idén első alkalommal a hazai pálinkákat is. A versenyen nagy hangsúlyt fektettek a közlekedésbiztonságra. Felmerülhet a kérdés: hogyan lehetséges a borospincék látogatása a rali résztvevőinek, hiszen vezetni kell. Erre is gondoltak a szervezők, a kétnapos versenyen a versenyzőpáros naponta cserél, így hol az egyik, hol a másik élvezheti a borutak kellemes légkörét.

A verseny folyamán nem a gyorsaságon volt a hangsúly. Az ellenőrzőpontokra minél pontosabban kellett megérkezni, az itinernek megfelelően, és közben a kérdéssort tartalmazó tesztlapot is időre kellett kitölteni. A kérdések okozhattak némi fejtörést a versenyzőknek, ugyanis a 2011. júliusától hatályos, új  közigazgatási törvény alapján is tettek fel kérdéseket. Kiderült, hogy megváltoztak a közlekedési szabálysértéseknél és bűncselekményeknél kiszabható előéleti pontok mértékei, illetve az is, hogy néhány esetben közigazgatási eljárást folytatnak majd a hatóságok a szabálytalanul közlekedőkkel szemben. Richard és Balázs jól vették az akadályokat és megnyerték a XVI. Magyar Borok Útja Rallye-t összetett kategóriában.